Sider

fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

Torsdag den 16. september, altså i går, så fikk vi besøk av Mansur Rajih. Da vi kom inn i rommet, så ble det satt på en arabisk sang. Og etter det reiste Mansur og Maria Aamo Reme seg og fortalte historien til Mansur.
De fortalte at Mansur hadde blitt hentet i hjemmet sitt noen dager etter bryllupet hans. Det var soldater som hentet han og satt han i fengsel. Han ble satt i fengsel fordi han var en forfatter og fordi han var imot styret i Jemen. Det var og er fortsatt diktatur i Jemen. Mansur satt inne i fengsel som politisk fange i 15 år. Fra han var 25 år og helt til han var 40. Han skrev dikt inne i fengselet som ble smuglet ut. Først skrev han på sigarettpapir, men han fikk noe papir etter hvert. I 1998 ble han satt fri av Amnesty International. Da ble han ført rett til flyplassen der han møtte kona, og de ble sendt til Norge, med beskjed om ikke komme tilbake til Jemen.
Nå lever han i eksil i Norge med konen sin, og de har en sønn sammen. Han jobber som forfatter.

Foto: Aftenbladet
Dette viser egentlig hvor galt en diktaturstat er. Det er vanskelig å forstå hvordan det var å sitte i fengsel i 15 år, fordi vi kommer fra en helt annen kultur. Vi lærte jo at det må være forferdelig å sitte inne så lenge, i alle fall når han kun hadde sagt sin mening!
Amnesty International viser også her at de faktisk får resultater for arbeidet de gjør. De fortjener ros!

Til slutt så legger jeg ut en video som Amnesty International og Mansur har laget sammen:



-Stian

mandag 6. september 2010

Hvorfor blogge i norskfaget?

Dette blir mitt første blogginnlegg på denne bloggen.




Og den skal altså handle om hvorfor man skal blogge i norskfaget.

Jeg mener at man burde blogge i norskfaget fordi at jeg da kan få ut litt av mine følelser og vise hva jeg kan i faget.

Det kan også være lurt å blogge for folk som kanskje har litt lite motivasjon innenfor skiving. De kan da få opp motivasjonen hvis de får gode kommentarer på ting de har skrevet.

Ellers kan det være med på å hjelpe mot skrivefeil.